Støtte
Rejsekammeraten
Omtale

UNDERVISNING

Med en demenssygdom vil mange opleve, at livet – og livsbetingelserne ændrer sig drastisk.

De menneskelige og sociale konsekvenser vil ofte være mangfoldige og betydelige. Ikke kun for det menneske som får konstateret sygdommen, men også for den nærmeste familie.

Det er alment menneskeligt, at vi helt grundlæggende både har forventninger om at skulle leve længe og håb om et godt liv og helbred. Vi har forventninger til den resterende del af livet – og håb og ønsker til, hvad livet måtte bringe. Og vi lægger planer for familieliv, arbejde og fritid.
Al sygdom vil således komme på tværs. Også demens!

Frustrationen fylder i hverdagen
For mange vil det være vanskeligt at skulle se i øjnene, at planer og forventninger med hensyn til de kommende år ikke kan indfries. At et karriereforløb må afbrydes. At man måske ikke får mulighed for at se børn blive voksne eller  børnebørn og oldebørn vokse op. At man måske ikke længere magter at være den person, der samler familien. At man ikke får mulighed for at realisere drømmen om en aktiv pensionisttilværelse.

Man kan føle sig snydt for år af sit liv og føle at være frarøvet livskvalitet og muligheder. Frustrationen over den ændrede livssituation fylder i hverdagen.

Tilbud om støtte og undervisning
Mange vil have behov for hjælp til at finde den nye vej frem. En hjælp, som dels kan være professionel og dels kan være fra andre, som selv har oplevet, hvad det vil sige at skulle leve med demens.

DemensKontaktens tilbud til mennesker med tidlig demens indebærer også tilbud om støtte, oplysning, undervisning, vejledning og rådgivning – både til den der selv er ramt af demens og til de nærmeste familiemedlemmer (ægtefælle / børn).
CMS med søgemaskineoptimering og ehandel